csicsergo fejlec Ferencvárosi Csicsergő Óvoda

FERENCVÁROSI CSICSERGŐ ÓVODA

 

Óvodavezető: Vajasné Kabarecz Ágnes

Az intézmény címe, székhelye:

1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 38

Az intézmény telephelye:

1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 17.

 

Az intézmény elérhetősége:

Telefon: székhely:  06 1-2151611

              telephely: 06-1-2151197         

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.csicsergoovoda.hu

OM azonosító: 034408

Adószám: 15509299-1-43

KSH számjel: 15509299-8516-322

A Ferencvárosi Csicsergő Óvoda a Középső Ferencvárosban a Thaly Kálmán u. 38. szám és a Thaly Kálmán u. 17. szám alatti épületben működik.

A telephely elhelyezkedésének sajátossága, hogy egy helyrajzi számon található a Ferencvárosi Komplex Óvoda Általános Iskola és EGYMI telephely épületével, valamint hátsó udvarának szomszédságában épült fel a Ferencváros korszerű, modern bölcsődéje, a Varázskert  IX/1. sz. Bölcsőde. Az óvodai felvételkor több, innen érkező bölcsődés kisgyermek szülője kéri felvételét a telephelyünkre.

Az óvodánk feladatellátási helyenként felvehető maximális gyermeklétszáma a székhelyen: 150 fő, telephelyen: 50 fő. A székhely épületében hat, a telephelyen kettő gyermekcsoportban valósul meg a játékokban gazdag óvodai nevelés. A csoportok vegyes életkorúak.

Valamennyi csoportunkban empatikus, gyermekszerető, szakképzett óvodapedagógusok fogadják a gyermekeket. A nevelőtestületben többen szereztek másoddiplomát, szakvizsgát, illetve egyéb szakirányú végzettséget. A nevelőmunkánkat pedagógiai asszisztens, szakképzett dajkák, konyhai dolgozók, karbantartó és óvodatitkár segítik.  

Az óvodánk az alapító okiratában meghatározottak alapján ellátja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és ép értelmű, sajátos nevelési igényű gyermekek integrált óvodai nevelését. Szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján: beszédfogyatékos, autizmus spektrum zavarral, egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartás-szabályozási zavarral) küzdő gyermekek fogadása biztosított. A sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését utazó logopédus, gyógypedagógusok segítik. Szükség esetén a felzárkóztatást segítik még: logopédus, pszichológus és fejlesztő pedagógus kollégák is.

 Az óvodai nevelés keretében a különleges étkezést igénybe vevő gyermekek ellátása is megoldott.

Az intézmény csoportszobái esztétikusan berendezettek, tágasak, napfényesek, a gyermekek testméretéhez igazodnak.  Folyamatosan törekszünk a természetes anyagok beszerzésére, cseréjére: nád, fonott kosarak, fajátékok, a bútorzat valamint a textília, szőnyeg szín- és ízlés harmóniájának megteremtésére. Különös gondot fordítunk a mozgásfejlesztő eszközök, sportszerek, felszerelések megvásárlására. Mindkét játszóudvarunkat önkormányzati segítséggel, és pályázati forrásokból folyamatosan fejlesztjük.

A „Fogom a kezed” Pedagógiai Programunkban óvodai nevelésünk célját a következőkben fogalmaztuk meg: „Sokoldalúan, testileg, szellemileg, erkölcsileg, biológiailag harmonikusan fejlődő, önálló, kreatív gyermekek nevelése, akik képessé válnak az egészséget-természet szerető-védő, életmód szokásainak gyakorlására, rendelkeznek alkalmazkodó, együttműködő, elfogadó szociális képességekkel belépnek a lassú átmenet állapotába, és alkalmasak lesznek az iskolai életmódba és közösségbe való zökkenőmentes beilleszkedésre, az iskolában óvodásból iskolássá érik..”

A teljes körű személyiségfejlesztés az egész napos nevelési folyamatban valósul meg az életkor, a csoport, ill. a gyerekek aktuális fejlettségi szintjéhez igazítva, melyben helye van a szervezett foglalkozásoknak, érvényesítve a komplexitás elvét. Fontosnak tartjuk a hosszantartó, nyugodt játékidő, szeretteljes, harmonikus légkör biztosítását.

Fakultatív tanfolyamaink (szülői igény és lehetőség szerint évente változhat):

Néptánc, BOZSIK program keretében gyermekfoci, gyermekjóga, katolikus és református hittan, bibliodráma, korcsolya oktatás, szivacskézilabda foglalkozások.

Minden érdeklődőt és leendő óvodást szeretettel vár a Ferencvárosi Csicsergő Óvoda.

                                                                      

                                                                                              Vajasné Kabarecz Ágnes

                                                                                                       óvodavezető

 

           

 

OM azonosító: 034408;
Óvodavezető neve: Vajasné Kabarecz Ágnes