Óvodai étkeztetés – tájékoztató

Kedves Szülők!

A tájékoztatót 3 részre osztottuk fel:

  1. Információk a nem támogatott étkezőknek (fizetős)
  2. Információk az ingyenes étkezőknek
  3. Egyebek (diéta, lemondások, stb.)

————————————————————————————————————————————–

  1. NEM TÁMOGATOTT ÉTKEZŐK

Az óvodában előre fizetéses rendszer működik, tehát minden hónapban a következő havi étkezési díjat szükséges befizetni. Ennek összegéből az aktuális hónap előtti időszak lemondásai vonódnak le. (Például a novemberi étkezési díjakat októberben kell megfizetni, és a szeptemberi lemondások vonhatóak le belőle.)

Fizetendő összeg: a minden hónap elején e-mailen kiküldött fizetési értesítőben szereplő összeg (augusztus elején fog érkezni a szeptemberre vonatkozó értesítő).

Kitöltendő nyomtatvány: Adatkezelési nyilatkozat, melyről tudni kell:

  • csak annak a nevére és lakcímére állíthatom ki a befizetésekről a számlát, aki ezt a nyilatkozatot kitölti,
  • csak a nyilatkozaton megadott elérhetőségeken kommunikálhatok Önökkel, ezért kérem, a telefonszámot és az email címet is adják meg a nyomtatványon ( az email cím különösen fontos, erre küldöm a fizetési értesítőket és szükség esetén a tájékoztató leveleket).
  • FONTOS: aki július végéig nem juttatja el részemre a kitöltött adatkezelési nyilatkozatot, annak sajnos nem fogom tudni kiküldeni a szeptemberi fizetési értesítőt!

Fizetési mód 1: Átutalás

  • a 1040 1196 0002 9007 0000 0000 számlaszámra (K&H Bank),
  • számlatulajdonos a Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központ (rövidíthető, FIÜK),
  • közleményben kérem tüntessék fel az óvoda és gyermek nevét, csoportját, és a befizetett időszakot (pl.:szeptember).

Fizetési mód 2:Banki befizetés

  • a K&H Bank pénztárral rendelkező fiókjaiban (a 9. kerületben csak a Lechner Ödön fasor 9. szám alatt található K&H bankfiók),
  • az „Átutalás” bekezdésnél megadott adatokkal.

————————————————————————————————————————————–

  • INGYENES ÉTKEZŐK

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény értelmében gyermekétkeztetési normatív kedvezményt (100%) az alábbi jogcímek alapján lehet igényelni:

  1. a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (határozat másolatának leadása szükséges),
  2. a gyermek tartósan beteg vagy fogyatékos (orvosi igazolás másolatának leadása szükséges),
  3. a gyermek családjában tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek (orvosi igazolás másolatának leadása szükséges),
  4. a gyermek családjában három vagy több gyermeket nevelnek,
  5. a gyermek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság (határozat másolatának leadása szükséges)
  6. családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett, azaz nettó összegének 130%-át (2021-ben 144.717 Ft)

Kitöltendő nyomtatványok: Adatkezelési nyilatkozat, Nyilatkozat (ingyenes óvodai étkeztetés igénybevételéhez), Kérelem (szeptembertől-decemberig).

Az adatkezelési nyilatkozaton kérem a telefonos és email elérhetőséget is adják meg!

  • Egyebek
  • Diétás étrend igénylése

Amennyiben az Ön gyermekének valamilyen érzékenységből, allergiából fakadóan speciális étrendre van szüksége, ezt megpróbáljuk biztosítani az óvodában is. Ehhez kérném, hogy keressenek fel a lenti elérhetőségek valamelyikén az érzékenységről, allergiáról kiállított szakorvosi igazolással még az első étkezési díj befizetése előtt.

  • Vallási okból igényelt diéta

Amennyiben szeretné, hogy vallási okok miatt gyermeke speciális étrendet kapjon az óvodában (pl. sertésmentes, vegetáriánus, stb.), kérem töltse ki a megfelelő nyilatkozatot (talál üres nyomtatványt a pénztár nyitott postaládájában).

  • Étkezés lemondás rendje

 Hiányzás esetén az étkezés lemondását minden esetben írásban kell bejelenteni a pénztár telefonszámára vagy email címére küldött üzenetben. Mivel minden reggel 9 órakor kell a másnapi adagszámot lejelenteni az étkeztetőcégnek, emiatt aznapi étkezés sajnos nem lemondható, és másnapi is legkésőbb reggel 9 óráig (pl. hétfő reggel 9-ig a kedd és azután, péntek reggel 9-ig a hétfő és azután, stb.).

Az étkezés lemondása a nem támogatott (fizetős) és az ingyenesen étkező gyermekek számára egyaránt kötelező (ez nyilvánvalóan a még lemondható napokra vonatkozik).

  • Pénztáros elérhetőségei

Gregorné Zatykó Bernadett

  • telefonszám: +36/30 247 4723 (SMS-ben is lehet üzenni)
  • e-mail: csicsergo@etkezes09.hu

Kérem, amennyiben bármilyen kérdésük lenne keressenek bizalommal az elérhetőségeimen minden munkanapon 7-15-ig!

Köszönettel:    Gregorné Zatykó Bernadett

                                   pénztáros