Óvodai étkeztetés – tájékoztató

Kedves Szülők!

A tájékoztatót 3 részre osztottuk fel:

 1. Információk a nem támogatott étkezőknek (fizetős)
 2. Információk az ingyenes étkezőknek
 3. Egyebek (diéta, lemondások, stb.)

————————————————————————————————————————————–

 1. NEM TÁMOGATOTT ÉTKEZŐK

Az óvodában előre fizetéses rendszer működik, tehát minden hónapban a következő havi étkezési díjat szükséges befizetni. Ennek összegéből az aktuális hónap előtti időszak lemondásai vonódnak le. A befizetés összege az e-mailen kiküldött fizetési értesítőben szereplő összeg.

Átutalás

 • a 1040 1196 0002 9007 0000 0000 számlaszámra (K&H Bank),
 • számlatulajdonos a Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központ,
 • közleményben kérem tüntessék fel a gyermek nevét, csoportját, és a befizetett időszakot (szeptember).

Banki befizetés

 • a K&H Bank pénztárral rendelkező fiókjaiban (a 9. kerületben csak a Lechner Ödön fasor 9. szám alatt található K&H bankfiók),
 • az „Átutalás” bekezdésnél megadott adatokkal.

Beiratkozóknak szükséges kitölteniük egy Adatkezelési nyilatkozatot (ezt letölthetik az óvoda honlapjáról, vagy az óvodában is találnak üres nyomtatványt). Ezután minden tanévkezdéskor új nyilatkozatot kell kitölteni és leadni.

————————————————————————————————————————————–

 • INGYENES ÉTKEZŐK

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény értelmében gyermekétkeztetési normatív kedvezményt (100%) az alábbi jogcímek alapján lehet igényelni:

 1. a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (határozat másolatának leadása szükséges),
 2. a gyermek tartósan beteg vagy fogyatékos (orvosi igazolás másolatának leadása szükséges),
 3. a gyermek családjában tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek (orvosi igazolás másolatának leadása szükséges),
 4. a gyermek családjában három vagy több gyermeket nevelnek,
 5. a gyermek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság (határozat másolatának leadása szükséges)
 6. családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett, azaz nettó összegének 130%-át (2021-ben 144.717 Ft)

Beiratkozóknak szükséges kitölteni egy Adatkezelési nyilatkozatot, egy Nyilatkozatot (melyen az ingyenesség jogcíme jelölhető meg), és egy Kérelmet (egy nyomtatványon 4 havi). Ezeket letölthetik a honlapról, vagy üres nyomtatvány elérhető az óvodában. Ezután ezeket minden tanév elején újra ki kell tölteni és leadni.

 • Egyebek
 • Diétás étrend igénylése

Amennyiben az Ön gyermekének valamilyen érzékenységből, allergiából fakadóan speciális étrendre van szüksége, ezt biztosítjuk az óvodában is. Ehhez kérném, hogy keressenek fel a lenti elérhetőségek valamelyikén az érzékenységről, allergiáról kiállított szakorvosi igazolással még az első étkezési díj befizetése előtt (fontos: háziorvosi igazolásra sajnos nem kérhetünk diétás étkezést).

 • Vallási okból igényelt diéta

Amennyiben szeretné, hogy vallási vagy egyéb okok miatt gyermeke speciális étrendet kapjon az óvodában (pl. sertésmentes, vegetáriánus, stb.), kérem keressen meg még az első befizetés előtt a lenti elérhetőségek egyikén, és én továbbítom Önnek a kitöltendő nyomtatványt.

 • Étkezés lemondás rendje

 Betegség miatti vagy egyéb okból kifolyó hiányzás esetén az étkezés lemondását minden esetben írásban kell bejelenteni a pénztár telefonszámára vagy email címére küldött üzenetben. Mivel minden reggel 9 órakor kell a másnapi adagszámot lejelenteni az étkeztetőcégnek, emiatt aznapi étkezés sajnos nem lemondható, és másnapi is legkésőbb reggel 9 óráig (pl. hétfő reggel 9-ig a kedd és azután, péntek reggel 9-ig a hétfő és azután, stb.).

Az étkezés lemondása a fizetős és az ingyenesen étkező gyermekek számára egyaránt kötelező (ez nyilvánvalóan a még lemondható napokra vonatkozik).

 • Pénztáros elérhetőségei

Zatykó Bernadett

 • telefonszám: +3630 247 4723 (SMS-ben is lehet üzenni)
 • e-mail: csicsergo@etkezes09.hu

Kérem, amennyiben bármilyen kérdésük lenne keressenek bizalommal az elérhetőségeimen minden munkanapon 7-15-ig!

Köszönettel:    Zatykó Bernadett

                                   pénztáros